Till salu

Nymfkakaduor, årsungar födda juni och juli 2018. 
Samtliga är ringmärkta och könstestade med DNA. Uppfödarbevis och stamtavla medföljer varje unge. Uppfödda i voljärer men hanterade och orädda, tamträning gör nya ägaren vid intresse av detta. Hämtas i Kungälvs kommun.

- 063: Vithuvad, hane (split lutino, isabell, pärl & brokigt). 1200 kr
- 066: Brokig, hane. SÅLD
- 072: Pärl, hane. 800 kr
 

Blåkindad conure (Pyrrhura lepida coerulescens), 4 stycken årsungar
födda september 2018.
 
Ringmärkta med uppfödarbevis. Ej könstestade, tamträning gör nya ägaren.

BOKADE
 

BobWhite vaktel / Virginsk trädvaktel, kycklingar födda september 2018.

1 par, tupp o höna, 300 kr BOKADE
2 styck tuppar, 100 kr/styck

 
Köpes: Nymfkakaduor i mutation vithuvad/pastelface/dominant silver eller fallow. Splendidparakiter i olika mutationer. Hör gärna av dig om du har någon till salu!
 
 
Här annonseras de fåglar jag har till salu. För att följa häckningar och se bilder på när ungar växer besök Blogg på sidan eller min facebook-sida "Susannes Nymfkakaduor"!
 

Några grundläggande principer:

§  Jag säljer inga fåglar till barn. En vuxen måste alltid ha det övergripande ansvaret för ett djur.
§  Jag säljer inte en ensam fågel till någon om du inte har andra fåglar sedan tidigare. Det finns naturligtvis undantag från denna regel om du har speciella anledningar eller är uppfödare mm. Denna regel beror på djurskyddsföreskrifterna om att fåglar måste hållas i flock, se fliken Skötselråd.
§  Om det mot förmodan skulle bli så att din nya fågel inte går ihop med dina gamla eller inte trivs av någon annan anledning, kontakta mig så får du byta till en annan unge eller lämna tillbaka den!
§  Om du någon gång behöver omplacera den fågel du köpt av mig så ser jag gärna att du kontaktar mig först, jag tar gärna tillbaka de ungar jag sålt.
§  Jag ställer upp med livslång support och råd angående skötsel, foder, tips mm. Kontakta mig via mail så svarar jag så fort jag hinner. Jag uppskattar också om du skickar mig bilder och kommentarer om hur det går för dig och dina fåglar som du köpt från mig.
§  Priserna på ungarna varierar beroende på färg/mutation och ålder. Nedan finns en ungefärlig guide, de exakta priserna hittar du vid varje annons ovan.

Nymfkakaduor:
Grå ungar 500 kr
Brokiga/pärl 800 kr
Mer ovanliga mutationer (tex vithuvat) 1000 kr och uppåt

Sparvpapegojor:
Gröna 600 kr
Mutationer 800 kr och uppåt

Handpenningen ligger på 100 kr/fågel och kan betalas via Swish eller till konto. Denna summa får du inte tillbaka om du ångrar dig!

Uppfödningsbevis medföljer alla ungar vid köp!
Jag ringmärker alla ungar. Mina ringar är märkta GBF SL och ett löpnummer. Dessutom står årtalet då fågeln är född.
Alla nymfkakaduor könstestas via DNA-prov när det behövs. Bevis på kön medföljer köpet.