Till salu

 

Nymfkakaduor:

Inget till salu just nu.

 

Övriga arter:

Blåhuvad pionus, 3 ungar födda 2023. 1 hane, 2 honor.
Ringmärkta, DNA-testade, uppfödarbevis. 3000 kr/st

 
Köpes: Nymfkakaduor i mutation dominant silver eller fallow. Splendidparakiter i olika mutationer. Hör gärna av dig om du har någon till salu!
 
 
Här annonseras de fåglar jag har till salu. För att följa häckningar och se bilder på när ungar växer upp besök min facebook-sida "Susannes Nymfkakaduor"!
 

Några grundläggande principer (FAQ):

§  Jag säljer inga fåglar till barn. En vuxen måste alltid ha det övergripande ansvaret för ett djur.
§  Det går INTE att boka ungar hos mig i förväg. Jag får hundratals förfrågningar varje år och att administrera någon form av kölista skulle bli ett heltidsjobb. Jag vill också vara helt säker på att de ungar jag säljer är helt friska och jag observerar och hanterar de därför innan annons så att de äter, flyger och beter sig som de ska. När de sedan läggs ut på annons tar jag upp bokningar. Jag uppdaterar löpande hemsidan och min Facebook-sida med information om pågående häckningar.
§ Mina ungar är hanterade och vana vid människor men inte handtama. Jag säljer allt för många ungar årligen för att tamträning ska vara möjligt för mig att hinna med utöver heltidsjobb och familj. Det är dessutom ett jobb som i vissa fall kan ta flera månader att göra då det bygger på förtroende mellan fågel och ägare, därför görs det bäst av den nya ägaren. Ungarna säljs precis då de är självständiga från föräldrarna och då är bästa tiden att börja med tamträning.
§  Jag säljer inte en ensam fågel till någon om du inte har andra fåglar sedan tidigare. Det finns naturligtvis undantag från denna regel om du har speciella anledningar eller är uppfödare mm. Denna regel beror på djurskyddsföreskrifterna om att fåglar måste hållas i flock, se fliken Skötselråd.
§  Jag ställer upp med livslång support och råd angående skötsel, foder, tips mm. Kontakta mig via mail så svarar jag så fort jag hinner. Jag uppskattar också om du skickar mig bilder och kommentarer om hur det går för dig och dina fåglar som du köpt från mig.
§  Priserna på ungarna varierar beroende på färg/mutation och ålder. Nedan finns en ungefärlig guide, de exakta priserna hittar du vid varje annons ovan.

Nymfkakaduor:
Viltfärgade ungar 600 kr
Brokiga/pärl 800 kr
Mer ovanliga mutationer (tex vithuvat) 1000 kr och uppåt

Handpenningen ligger på 100 kr/fågel och kan betalas via Swish eller till konto. Denna summa får du inte tillbaka om du ångrar dig!

Uppfödningsbevis medföljer alla ungar vid köp!
Jag ringmärker alla ungar. Mina ringar är märkta GBF SL och ett löpnummer. Dessutom står årtalet då fågeln är född.
Alla nymfkakaduor könstestas via DNA-prov när det behövs. Bevis på kön medföljer köpet.
 
Flyttklar ca 7 december, kan bokas mot handpenning.